Sunday, November 21, 2010

nobody's home

Well I couldnt tell you
Why she felt that way
She felt that everyday
But I couldnt help her
I just watch her made the same mistake again

What's wrong what's wrong now
Too many too many problems
Dont know where she belongs
Where she belongs

She wants to go home
But nobody's home
Thats where she lies
Broken inside

With no place to go
No place to go
To dry her eyes
Broken inside

Open your eyes
And look outside
Find the reason why

You've been rejected
And now u cant find
What u've left behind

Be strong be strong now
Too many too many problems
Dont know where she belongs
Where she belongs~

Her feelings she hide
Her dreams she cant find
She's losing her mind
She's falling behind

She can't find her place
She's losing her faith
She's falling from grace
She's all over the place, yeah




She's lost inside, lost inside...................

Wednesday, November 17, 2010

Aidil Adha

Salam hai pembaca budiman

I am taking this chance to wish u guys Happy Eid Adha... and may God bless us always..






What have we sacrifice? :D

Tuesday, November 16, 2010

Jom terus memancarkan cahaya!

Salah Hi Hello Gentle Readers.


Saya nk buat sedikit pengumuman kat sini. Atas sebab-sebab dalaman yang agak sensitif untuk dinyatakan di sisni, mulai awal November yang lepas, saya secara rasminya telah bertukar lab dari lab HEART (Highway Engineering &Airport Research Taskforce) kepada Soil Dynamics Lab. Ini sekaligus bermakna saya bertukar supervisor, bertukar office, bertukar lab member merangkap research group dan paling penting bertukar disiplin dari Highway Pavement kepada Geotechnics- soil dynamic. Sekian diharap rakan dan sahabat terus mendoakan saya kat sini. Apa pun disiplin, yang penting saya belajar menuntut ilmu ^_^


Sewaktu awal-awal berlakunya perubahan ni, semangat saya jatuh mendadak, rasanya tinggal berbaki tak sampai separuh. Tapi saya faham hikmah sekarang dan saya rasa api semangat tu dah kembali menyala-nyala. Semoga terus marak sampai ke akhir nya. :)

I am very happy with my new environment, and I really appreciate what these people around me have done for me. It's like they've been putting back the smile on my face, and clears my mind from all those miseries.

I am going to appreciate every single thing around me. And with all these love running profusely through my veins, I will simply spread them to everybody I met. Treat them the way I want to be treated, and move forward, leave and forget the troubles or the troublesome who is not even worth anything to me.

So from now on, I wish to continue being strong and cheerful. Embrace everything appears along my journey of life, with open heart. 



No excuses and never give up, Nadia. U already have everything, just work and live to the fullest!


Tak pernah sesaat daku meragui apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali apa yang telah aku nikmati, apa ku alami
Selagi hayat dikandung badan
Takkan ku menyerah kalah walau mimpi ku musnah, harapanku hancur, sayapku patah 
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Tak pernah sesaat ku mencurigai apa yang telah aku kecapi setakat ini 
Tiba saatnya kan kutangisi pada yang pergi takkan kembali-kembali lagi
Selagi hayat dikandung badan 
Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah, harapanku hancur, sayapku patah 
Kan kupancarkan cahaya seperti pelita ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur 
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur 
Pantang datuk nenek moyangku berundur 

video




Friday, November 12, 2010

Anak



Semenjak saye sampai sini saya dah beranak-pinak dah. Percaye tak? Tak percaye? Ha meh sini saye kenalkan kat diorg sume.






 
Sotong merah tu - Paul
Teddy Pink - Amanda
Teddy Kuning - Aman
Anak Rimau - 새끼 ("Sekki" - sebab dia ni lahir kat Korea)
Teddy Putih - 귀여 ("Kwiyo" - sebab dia ni pun lahir kat Korea)



All of them are so cuddly and cute. Paul, Aman dan Amanda jaga rumah, teman tidur saya. Dan satu sebab saya nak balik tido kat rumah (rindu diorang).
Sekki ngan Kwiyo duduk kat ofis, teman saya mase belajar dan buat kerja. Rileks kan minda bila stress. Dan satu sebab saya nak rasa seronok pegi ofis (rindu diorang).

Hehe love y'all my kiddies!! Mmuaaahhhh!!! XD
























Tuesday, November 9, 2010

Bila ia terdetik ^^




I lie awake at night
See things in black and white
I've only got you inside my mind
You know you have made me blind

I lie awake and pray
That you will look my way
I have all this longing in my heart
I knew it right from the start

Oh my pretty pretty boy I love you
Like I never ever loved no one before you
Pretty pretty boy of mine
Just tell me you love me too
Oh my pretty pretty boy
I need you
Oh my pretty pretty boy I do
Let me inside
Make me stay right beside you

I used to write your name
And put it in a frame
And sometime I think I hear you call
Right from my bedroom wall

You stay a little while
And touch me with your smile
And what can I say to make you mine
To reach out for you in time

Oh my pretty pretty boy I love you
Like I never ever loved no one before you
Pretty pretty boy of mine
Just tell me you love me too
Oh my pretty pretty boy
I need you
Oh my pretty pretty boy I do
Let me inside
Make me stay right beside you




Walaupun saya ada ramai kawan. Kadang kadang saya rasa sunyi jugak >.<

Monday, November 1, 2010

If only I'd known

If only I'd known

Kat sini
  • I am lonely emotionally
  • Makan susah (sumber diragui)
  • Hidup susah
  • Prof asyik blame me for being a muslim. Tiap kali jumpa nk bring up isu agama. I'm sick of it la. come on la please be open minded and judge me by my works and output, NOT OUTFIT.
  • Lagi banyak habiskan duit mak ayah
  • Asyik salah faham je dengan Abg Zul - sebab jauh, dia asyik fikir bukan2. hish tekanan.
  • Kena g ikut dorg minum tiap2 minggu (paling paling paling tak suka! sekali sekala takpela lagi )
  • Waktu solat semua kucar kacir. Yes it's my fault. Kat Malaysia pun tak jaga waktu solat. Sampai sini baru nak insaf, betapa banyak kemudahan kat Malaysia, tu pun tinggal solat lagi .. T_T
  • Prof kaki minum dan hot tempered tahap dewa. Suka desak org suruh minum lah, tanggal tudung lah
  • Prof paksa pandai cakap , meeting, tulis report dalam bahasa Korea secepat mungkin. Tak pe lagi, kalau dah tiap2 minggu jumpa paksa2 macam tu, tekanan tau tak tekanan.. 
  • Ann yang dulu kawan dah jadi musuh duri dalam daging (ye ke pepatah ni)
  • Sebab condition life lab highway teruk sgt, terpaksa tukar lab lain
  • Lepas tu menyusahkan orang lain (prof yang lain, kakak, abang)
  • Semua orang risau
  • Sendiri pun jiwa kacau
  • Mood dah down, semangat dah tak berkobar-kobar sebab tujuan asal dah jadi mustahil nak capai
  • Tiba-tiba jadi tak pandai study, baca macam nk tembus buku pun blurr
  • Homework pun tak reti buat - lagi down

Takdenye aku amik keputusan nk ngada-ngada dtg study sini. Eh regret ke? Adela sikit...

Dahla Nadia, asyik nak down je. Takde sape nk layan kau. Apsal datang sini dulu kalau tak tahan??
Jadi sila tahan dan bertahan. Lagipun kau memang ditahan kat sini sampai habis scholar kan. 



Apesal merungut;  ni kan semua aturan tuhan. Noe pun cakap just believe in God's plan. Astaghfirullahal azim..............